Senior Inkoop- en Aanbestedingsadviseur (1,0 fte)

Omschrijving

Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omgeving. In totaal zijn er 78 scholen, waar dagelijks aan ongeveer 30.000 kinderen wordt lesgegeven met ruim 3.600 medewerkers. Ons onderwijs is eigentijds, uitdagend en van hoge kwaliteit met als doel kwalificatie, socialisatie en identiteitsontwikkeling voor elke leerling.

Stichting BOOR werkt vanuit haar missie om maximale kansen te creëren voor kinderen en jongeren in Rotterdam en omgeving. Zij worden volwassen wereldburgers die bijdragen aan een rechtvaardige samenleving en weten hoe zij hun talenten daarvoor kunnen benutten.

 

Ons motto: Het Best denkbare Openbare Onderwijs in Rotterdam.

Wij zijn op zoek naar een:

 

Senior Inkoop- en Aanbestedingsadviseur (1,0 fte)

 

De functie De inkoopfunctie bij BOOR is volop in ontwikkeling. Een van de pijlers van de koers van BOOR is “leren in een professionele omgeving”. Als onderdeel van de afdeling Huisvesting en Inkoop werkt team Inkoop elke dag aan het ondersteunen van de collega’s bij het op een juiste wijze inkopen van benodigde producten en diensten en het beheren en managen van contracten. Team Inkoop draagt daarmee bij aan het realiseren van de missie van BOOR door de juiste leveranciers te contracteren, tegen marktconforme prijzen, volgens de juiste (wettelijke) inkoopprocedures. Om vervolgens ook tijdens de looptijd van de overeenkomsten ervoor te zorgen dat het beoogde resultaat wordt gehaald.

Als Senior Inkoop- en aanbestedingsadviseur ben je verantwoordelijk voor het bepalen van de inkoopstrategie van BOOR en deze te vertalen in praktische doelstellingen. Verder ben je primair verantwoordelijk voor het uitvoeren van Europese aanbestedingen. Daarbij geeft je je functioneel leiding aan de junior inkoopadviseur. Tevens werk je nauw samen met de senior contractmanager.

 

BOOR Services

BOOR Services is het servicebureau binnen BOOR met een hoogwaardig dienstenaanbod voor het bestuur en de scholen. Daarnaast heeft het servicebureau een regisserende en signalerende verantwoordelijkheid. Binnen BOOR Services zijn de ondersteunende disciplines ondergebracht.

 

Wij bieden De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 12 (cao vo). Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 5.403,- bruto per maand bij een volledige aanstelling. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de periode van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Stichting BOOR heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en eindejaarsuitkering. Daarnaast biedt de BOOR Services uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

Vereisten

Wij zoeken?  Je bent een enthousiaste senior inkoop- en aanbestedingsadviseur die graag meehelpt inkoop binnen BOOR verder uit te bouwen. Naast inhoudelijke kennis heb je oog voor kwaliteit en ben je resultaatgericht. Een klantgerichte houding voor deze functie is vanzelfsprekend. Je bent communicatief vaardig en werkt zelfstandig.

Je bent in staat om:

  • Als sparringpartner te fungeren in een bestuurlijke omgeving;
  • Inkoopbehoeftes te vertalen naar een goede inkoopstrategie en -procedure;
  • Inkoopuitgaven te analyseren en voorstellen te doen voor verbeteringen;
  • Te toetsten of inkoopuitgaven voldoen aan interne en externe spelregels;
  • Tijdig actie te ondernemen bij aflopende overeenkomsten;
  • Bij nieuwe aanbestedingen kansen te signaleren en potentiële (juridische) en commerciële kansen te vinden en risico’s te onderkennen.

 Verder

  • Heb je minimaal een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur aangevuld met NEVI I en II (Expert Publiek);
  • Ben je communicatief sterk, analytisch, oplossingsgericht, proactief, klantgericht en beschik je over een goed analytisch vermogen;
  • Heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring op het gebied van inkopen en aanbesteden binnen een publieke organisatie;
  • Heb je aantoonbare kennis van de Aanbestedingswet 2012.

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Edwin Bijlsma, Programma manager Inkoop via 06 –19 039 301 of edwin.bijlsma@stichtingboor.nl. Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met Esmé van Leijden via esme.vanleijden@stichtingboor.nl.