Inkoopadviseur Europees aanbesteden

Omschrijving

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's met expertise op het gebied van Europees aanbesteden van diensten voor ons team. Deze functie biedt ruimte voor ontwikkeling en groei binnen de organisatie. Vind je het een uitdaging om met de klant naar de meest optimale invulling te zoeken en ben jij meer dan een procesbegeleider? Solliciteer direct! 


De uitdaging:

Werken bij Emeritor als Europees Aanbesteder betekent impact hebben op de samenleving en bijdragen aan innovatie en maatschappelijk verantwoord inkopen. Je ondersteunt en begeleidt aanbestedende diensten om op een efficiënte en effectieve manier Europese aanbestedingen voor te bereiden en uit te voeren.

Je werkt aan zeer diverse interessante projecten bij maatschappelijke organisaties op detacheringsbasis bij de klant en/of op projectbasis vanuit ons Aanbestedingscentrum. 

De uitdaging is om budgetten zo goed mogelijk in te zetten binnen de kaders die zijn gesteld. Je werkt intensief samen met de opdrachtgever en met collega’s om aanbestedingen rechtmatig en doelmatig uit te voeren. Je bent in staat om snel een goede werkrelatie met steeds weer andere opdrachtgevers op te bouwen.

 

De organisatie:

Emeritor is een inkoop dienstverlener met ongeveer 80 enthousiaste vakidioten met passie voor het inkoopvak. Wij bieden een sterk inhoudelijke werkomgeving met een grote diversiteit aan uitdagende opdrachten. Al 20 jaar mogen wij publieke organisaties tot onze klanten rekenen. Zo is Emeritor o.a. partner van de Rijksoverheid voor inkoopadviesdiensten op basis van de Rijksbrede aanbesteding Inkoopadviesdiensten en waren we betrokken bij de PIA-organisatie (Professioneel Inkopen en Aanbesteden) en de ontwikkeling en uitvoering van de MSU+ methodiek, een volwassenheidsmeting die het verbeterpotentieel van aanbestedende diensten inzichtelijk maakt. 

Onze opdrachten liggen verspreid door het hele land waarbij Nieuwkoop onze thuishaven is. Hier ontmoet je je collega's en werk je aan interne projecten. In de praktijk ben je soms wel alleen aan het werk, maar zo voelt het niet. Collega’s zijn altijd bereid om je te helpen en mee te denken. 

Ben je op zoek naar een platte organisatie met een informele sfeer waar je je eigen ideeën kunt inbrengen en deze vaak ook zelf mag uitvoeren? En ben jij een doener en wil je niet alleen oplossingen bedenken voor klanten, maar deze ook echt doorvoeren in de praktijk? Dan past Emeritor zeker bij jou! 

 

Als een echte goede werkgever bieden we jou:

 • Een uitdagende functie binnen een sterk groeiende, innovatieve onderneming met een open bedrijfscultuur waar je je direct thuis voelt;
 • Uitdagend werk bij organisaties in de publieke sector;
 • Mogelijkheden om je te ontwikkelen in andere sectoren zoals de zorg of het bedrijfsleven;
 • Interne meetings en trainingen bij de Emeritor Academie waarmee jij jezelf inhoudelijk en op het gebied van soft skills verder ontwikkelt;
 • Externe trainingen en opleidingen om je inkoopexpertise naar een (nog) hoger niveau te tillen;
 • Enthousiaste, fijne en gemotiveerde collega's, die hun kennis graag met jou willen delen;
 • Een uitstekend pakket primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, met o.a. bedrijfsauto, smartphone, laptop en bedrijfsfitness.

Vereisten

Wij zoeken een nieuwe collega die zich herkent in de volgende competenties: communicatief, analytisch, oplossingsgericht, flexibel, samenwerken, accuraat, organisatiesensitief, proactief en resultaatgericht.


En verder breng je mee:

 • Een afgeronde HBO- of academische opleiding bij voorkeur aangevuld met NEVI I (en II);
 • Relevante werkervaring op inkoopgebied en Europese aanbestedingen;
 • Kennis van actuele wet- en regelgeving;
 • Aantoonbare affiniteit met projectmanagement;
 • Flexibel ingesteld wat betreft reis- en werktijden.


Herken jij jezelf in het hierboven omschreven profiel?

Vertel ons waarom jij denkt dat wij bij elkaar passen en stuur ook meteen je cv mee. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure of over de functie? Dan bel je met Lenneke van der Heijden, via 0172-525252.