Contractmanager

Omschrijving

In samenwerking met Yacht zijn wij op zoek naar junior, medior en senior contractmanagers voor een nieuw te vormen team bij het Ministerie van Defensie in Utrecht.

Wil jij bijdragen aan een professionele defensieorganisatie en daarmee aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland? Als contractmanager binnen Defensie voel je de verantwoordelijkheid om het verschil te maken. De ene werkdag ben je de schakel tussen Defensie en de leverancier van het luchttransport van en naar uitzendgebieden. De andere dag zorg je ervoor dat de reclamecampagne voor de instroom van nieuwe militairen optimaal wordt benut. In deze rol kom je in aanraking met uitdagende, belangrijke contracten. Aan jou de taak deze optimaal te beheren en te benutten.

 

De uitdaging 

Contractmanager bij Defensie is een unieke rol waarin je met een nieuw te vormen team (van junioren, medioren en senioren) verantwoordelijk bent om contractmanagement op te zetten en verder te ontwikkelen. Onderdeel van deze mooie uitdaging is aandacht voor jouw eigen ontwikkeling. Zo kun jij je, in lijn met de afdeling, verder ontwikkelen en je specialiseren als contractmanager. Als senior contractmanager speel je een rol in de coaching en begeleiding van junior en medior contractmanagers.

In jouw rol ben je verantwoordelijk voor beheer, implementatie, inrichten, nakomen en optimaal benutten van de contractuele afspraken met leveranciers van het Defensie ondersteuningscommando (DOSCO). Het doel van de contracten is om de gehele Defensie organisatie optimaal te ondersteunen. Jij bent de schakel tussen contracteigenaren en leveranciers en je evalueert samenwerkingen proactief. Je voornaamste taak is te zorgen dat de toegevoegde waarde van contracten wordt benut. Waar nodig stuur je bij.

Als contractmanager adviseer je ‘de business’ (gevraagd én ongevraagd). Het doel hierbij is om altijd tot het beste resultaat te komen. Je zult merken dat verschillende belangen een rol kunnen spelen; zonder wrijving geen glans! Als contractmanager ben je in staat snel een duidelijk beeld te vormen van alle stakeholders en hun belangen. Je communicatievaardigheden helpen je om de neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Contractmanager is een uitdagende baan waarin je moet zorgen voor de juiste balans tussen de ‘inhoud’ van het contract en de relatie met de verschillende stakeholders. Je maakt onderdeel uit van een compact, ambitieus team van contractmanagers op junior, medior en senior niveau. De ervaren contractmanagers zijn verantwoordelijk voor de complexe en cruciale contracten en vervullen een voortrekkersrol binnen het contractmanagementteam.

 

Arbeidsvoorwaarden
Defensie biedt een zeer uitdagende vaste baan bij een toonaangevende organisatie die jou ondersteunt in jouw ontwikkeling. Concreet betekent dit:

 • Een uitstekend salaris;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • CATS opleiding;
 • Uitgebreid trainingsprogramma gericht op competentieontwikkeling;
 • Uitzicht op een vast dienstverband;
 • Standplaats Kromhoutkazerne in Utrecht.

Over Defensie

Defensie beschermt wat ons dierbaar is. Haar militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Defensie komt op voor anderen en ondersteunt bij rampen. Zo draagt ze bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld.

Naast ruim 40.000 militairen werken er 16.000 medewerkers als burgermedewerkers bij Defensie, in zeer uiteenlopende functies. Deze specialisten leveren op hun vakgebied een bijdrage aan een professionele defensieorganisatie en daarmee aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland. Defensie bestaat uit zeven onderdelen waarvan de Marine, Landmacht, Marechaussee en Luchtmacht de bekendste zijn. Daarnaast zijn er de onderdelen DMO (Defensie Materieel Organisatie), bestuursstaf en DOSCO (Defensie Ondersteuningscommando).

De functie van contractmanager valt onder DOSCO. Dit Defensieonderdeel verricht ondersteunende taken voor de krijgsmacht. Het zorgt bijvoorbeeld voor voedsel, gezondheidszorg, gebouwen, oefenterreinen, onderwijs en personeelsdiensten. Zo kunnen Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee zich richten op hun hoofdtaken: operaties op zee, land en in de lucht voor vrijheid, veiligheid en welvaart.

Vereisten

Om als contractmanager aan het werk te gaan, heb je kennis van en kun je invulling geven aan verschillende vormen van contracten en SLA’s (Service Level Agreements). Je hebt kennis van methoden en standaarden op het gebied van contractmanagement en/of aanbestedingsvormen. 

Daarnaast:

 • Beschik je minimaal over een hbo-diploma;
 • Heb je kennis van of ervaring met klant-leveranciersrelaties op SLA-niveau;
 • Ben je een aanpakker, werk je gestructureerd en resultaatgericht en houd je de voortgang scherp in de gaten;
 • Ben je analytisch sterk;
 • Ben je een deskundige gesprekspartner die in oplossingen denkt;
 • Ben je communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk.

Als Junior Contractmanager:

 • Heb je 0-2 jaar ervaring als contractmanager, leveranciersmanager, accountmanager, facilitair manager of salesmanager.

Als Medior Contractmanager:

 • Heb je 3-5 jaar ervaring als contractmanager, leveranciersmanager, accountmanager (large accounts) of salesmanager.

Als Senior Contractmanager:

 • Heb je kennis van methoden en standaarden op het gebied van inkoop, Vendor strategie, procesgericht werken en projectmanagement;
 • Beschik je, bij voorkeur, over een CATS opleiding of vergelijkbaar;
 • Heb je 7-10 jaar ervaring als contractmanager, leveranciersmanager, accountmanager large accounts of salesmanager. 

Herken jij jezelf in het hierboven omschreven profiel?

Vertel ons waarom jij denkt dat jij en Defensie bij elkaar passen en stuur ook meteen je cv mee. Je kunt je interesse ook makkelijk kenbaar maken door je aan te melden met LinkedIn of Indeed. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure of over de functie? Dan bel je met Marlou Leushuis (Yacht), via 06-20990111.